[Indignats-pallars] texte eleccions perquè digueu el vostre parer

noemi simarro lopez noemisilo a hotmail.com
dij nov 10 18:56:22 CET 2011


Només un detall, s'anomena la Llei d'Hondt,

Abraçades

Date: Thu, 10 Nov 2011 15:04:48 +0100
From: dette007 a gmail.com
To: armandsimon2002 a yahoo.es
CC: pallarsviu a googlegroups.com; Acampada-pallars a marsupi.org
Subject: Re: [Indignats-pallars]	texte eleccions perquè digueu el vostre parer

M'han dit que ho fas tu, no Armand?

Petons!

odette

2011/11/9 armand simon <armandsimon2002 a yahoo.es>


Hola us passo aquest texte bàsic perquè volem fer una embustiada als Pallars. A veure que us sembla la idea i, si en veieu, corretgiu les faltes. També podeu ampliar o reduïr el que vulgeu. Només preten ser una petita eina per generar debat i una veritable reflexió. Si algú a més el vol maquetar ben bonic millor encara.

 
Gràcies 
 
Armand

  
EL 19 N 
REFLEXIONEM JUNTES


A les 19 de la tarda a l'Ateneu de la 
Muntanya de Sort (Plaça Major, 5)


Organitza: Indignades-Pallars


Parlarem del sistema electoral i les diferents 
opcions que tenim les ciutadanes. 


Ara us fem un petit resum:


Com funcionen les eleccions?


El sistema electoral espanyol està dissenyat per afavorir els partits majoritaris per formar governs estables. Així es donen paradoxes com ara obtenir la majoria absoluta amb el 35% dels vots de la circumscripció electoral o, com va passar el 2004, que la tercera força més votada resultés ser la sisena en nombre de representants.



Un altre aspecte a tenir en compte és que no es computen els vots de les candidatures que tinguin menys del 3% dels vots en la circumscripció i que els representants s'assignen en funció de la llei d'Hont, un fórmula que assigna més vots als partits majoritaris.



La darrera reforma electoral del 21 de desembre de 2010 obliga a que cada partit que no tingui representació en anteriors eleccions ha de recollir signatures del 0,1% del cens de cada circumscripció on vulgui presentar-se. Aquesta reforma dificulta la presentació de noves candidatures de partits nous. La llei va ser promoguda per PSOE, PP, CIU i PNB.



Opcions:


-Vot en blanc: es perjudica als partits petits perquè augmenta la quantitat de vots que necessita per no ser exclòs d'obtenir representació. Això s'explica perquè augmenta la quantitat total de vots vàlids sobre la que es calcularà el 3% mínim que necessita una candidatura per obtenir representació. +info: esconsenblanc.org



-Vot nul: no computa el vot en no ser considerat vàlid, però si computa en el percentatge de participació. +info: votnul.net



-Abstenció: no computa en el percentatge de participació. +info: llibertat.cat,nolesvotes.org, 



I per acabar una faula de l'escriptor Eduardo Galeano:


Un dia, vaig anar a menjar a un restaurant, vaig seure en una taula que estava prop de la cuina i allí vaig poder sentir a un cuiner; havia convocat a la guatlla, al faisà, al gall, al porc,etc. I reunits, el cuiner va anunciar: “Els he reunit aquí per demanar-los si us plau que votin amb quina salsa volen que els cuini”.

Els animalons es van mirar angoixats i, del fons, una gallina valenta, va aixecar una de les ales i va intervenir: “Perdó -va dir- jo no vull ser cuinada”.
El cuiner demòcrata, sobresaltat i autoritari va respondre: “Això sota cap circumstància està en discussió, si els he convocat és únicament perquè votin amb quina salsa volen ser cuinats!”.

I així, els nostres governants cada dia d'eleccions ens convoquen a votar i ens diuen el mateix: I tú, amb quina salsa vols ser cuinat?



_______________________________________________
Acampada-pallars mailing list
Acampada-pallars a marsupi.org
https://lists.marsupi.org/listinfo/acampada-pallars 		 	   		  
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.marsupi.org/pipermail/acampada-pallars/attachments/20111110/078b17ac/attachment.htm>


More information about the Acampada-pallars mailing list