[Indignats-pallars] Finançament col·lectiu: 5000 manuals, 9 oficines. Desobediencia econòmica

armand simon armandsimon2002 a yahoo.es
dic gen 25 12:47:31 CET 2012


Crowdfunding: Campanya de finançament col·lectiu per la desobediencia econòmica.

http://www.verkami.com/projects/1303-manual-de-desobediencia-economica

5000 Manuals de desobediencia económica de distribució gratuita i apertura 9 Oficines desobedients
per facilitar la informació personalitzada, fomentar la xarxa de suport mutuu i l'empoderament comunitari

Des de divendres passat, gràcies a 94 persones, hem recollit uns 2000 euros d'un total de 6600 per arribar al mínim! Ens queden 35 dies.
Fem entre totes possible aquesta campanya!!

----------------------------------------------------------------------------------

La desobediència econòmica inclou totes aquestes formes de desobediència civilo social, que tenen com a objectiu empoderar com a persones lliures, trencant les cadenes que ens esclavitzen al sistema capitalista actual.

El Manual inclou eines per a la desobediència:

-Deixar de pagarels deutes als bancs com a forma de deixar de treballar per a ells.

-Ferinsubmissió fiscalcom a forma de deixar de col · laborar amb unes institucions governamentals que treballen per al poder econòmic global i vincular els beneficis del nostre esforç directament amb projectes socials que s'ho mereixin.

-Fer-nos insolvents a llarg termini com a eina per alliberar-nos del control econòmic per part del poder, i participar amb més força en la construcció d'alternatives.

-Conèixer i estendre les cooperatives integrals i les monedes socials com a forma quotidiana de generar vida fora del capitalisme.

Les eines amb les quals volem facilitar aquestes opcions serien d'una banda, un manualde desobediència econòmica que expliqui amb tot luxe de detalls com participar en les diferents accions que proposem. D'altra banda, l'obertura de diversesoficinesd'assessorament i suport mutu que servissin per anar generant la xarxa acompanyant campanyes vinculades com poden ser les d'insubmissió fiscal i la de no pagament d'hipoteques.

CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES
Aquesta campanya està promoguda pel Grup de treball de desobediència econòmica de la Iniciativa derechoderebelion.netde la qual formen part, mitjançant la signatura del seu manifest més de 700 persones.

Dret de Rebel·lió és una iniciativa per promoure la desobediència civil conjunta. Promovem la desobediència a partir d'estratègies d'acció específiques. La iniciativa vol aprofundir en una visió del món compromesa amb l'autogestió i la construcció d'alternatives al capitalisme. Una d'aquestes estratègies és l'edició del manual de desobediència econòmica i la creació d'oficines de desobediència econòmica, per reunir i col · lectivitzar la informació, fomentar el suport mutu i enfortir l'apoderament comunitari. 
El manual serà d'unes 64 pàgines a5 i estaria disponible en paper i en internet de forma gratuïta, sota llicència creative commons copyleft i no comercial.

L'àmbit del projecte serà el territori espanyol ... i la llengua com a mínim en castellà i en català.

Per a les oficines de desobediència econòmica es vol crear un fons econòmic amb el qual es pugui subvencionar els projectes locals que vagin sorgint de forma autònoma.

Les oficines tindrien una vessant física i una altra virtual. Físicament tindrien un horari d'obertura i d'atenció al públic. A més participaran a crear eines informàtiques per accedir a tota la informació i recursos de forma virtual, i per facilitar la coordinació entre oficines.

MOTIVACIÓ
El projecte va dirigit a totes aquelles persones que vulguin fer passos per fer de la seva vida un exemple de la seva forma de pensar i sentir. En concret a qui vulguin deixar d'actuar forçades per la pressió econòmica i vulguin dedicar el seu temps a una activitat que realment les faci realitzar-se.

També a aquelles persones que desitgin que els seus diners com a fruit del seu treball, vagi destinat a allò en el que creuen i no als bancs, ni a sous de polítics, ni armament, ni grans infraestructures ... 

Objectius de la campanya de crowdfunding

Volem donar a conèixer la campanya per facilitar la desobediència econòmica, i demanar finançament per editar 5000 manuals i donar suport a la creació de 9 oficines, amb les quals volem fer possible una gran campanya d'insubmissió fiscal per maig i juny d'aquest proper 2012

A més amb aquesta difusió perverkami.comesperem aconseguir més contactesi participació, per a la iniciativa "dret de rebel · lió" i en concret per a la campanya esmentada. En aquest sentit ens encantaria conèixer gent, organitzada o no, que vol col · laborar en fer possible aquesta campanya de desobediència massiva (Veure apartat Es Busca)

Creiem que estendre l'exemple de la desobediència civil és una estratègia fonamental pertransformar la societat en els temps que estem vivint de crisi global del sistema. Per això, la pròpia campanya de finançament, simbolitzarà aquesta desobediència.

I així, els 24.600 euros que per una targeta de crèdit impagat, li demana el BBVA a Enric Duran, seran la quantitat màxima que demanarem en aquesta campanya. De manera que pretenem aconseguir aquesta quantitat però en lloc de retornar-los al banc destinar-los a estendre la desobediència davant, per exemple, entitats bancàries com el BBVA.

PRESSUPOST
4600 impressió del manual.
2000 despeses de coordinació de la campanya, suport a la generació d'oficines, viatges, etc ...
18.000 9 oficines. Subvenció de 2000 euros per oficina.
Total mínim 6600
Total màxim 24.600
Per tant, un cop coberts els primers 6600, cada 2000 euros més, ens comprometem a obrir una nova oficina de desobediència econòmica i donar aquesta quantitat a l'assemblea que gestioni l'oficina per tal que puguin enlairar.

AGENDA DE TREBALL
15 de gener i febrer, redacció del manual.
Publicació a finals de febrer.

Març, abril, conformació de les primeres oficines de desobediència econòmica. Objectiu 9 oficines en marxa a finals d'abril.

Maig i juny, facilitació i difusió prioritària per a la campanya d'insubmissió fiscal consolidació de les oficines.

ES BUSCA

Editores, correctores, traductores per col·laborar en l'edició del text del manual de desobediència econòmica.

Impulsores d'oficines locals. Es tractaria de persones que puguin dedicar-se a generar un equip de treball, trobar un espai físic, formar-se en les matèries de desobediència econòmica, organitzar uns torns d'atenció, vincular-se a altres oficines i a la iniciativa dret de rebel·lió.

Expertes en impostos i fiscalitat, en lleis (hipotecària, civils, mercantils ...), en cooperatives...

Persones que puguin vincular-se a una oficina de desobediència econòmica, aportant de forma desinteressada els seus coneixements en algunes d'aquestes matèries.

Col·lectius que estiguin realitzant projectes relacionats per poder col·laborar i treballar en xarxa. Per exemple, plataformes d'afectats per la hipoteca, campanyes d'objecció fiscal, entre altres ...

Si voleu col · laborar posar-vos en contacte mitjançant l'apartat de preguntes de verkami.como escrivint al correuinfo a derechoderebelion.net
Més info: http://www.derechoderebelion.net
grup de treball: https://n-1.cc/pg/groups/757119/derecho-de-rebelin/

_______________________________________________
Podemacatalunya mailing list
Podemacatalunya a llistes.moviments.net
https://llistes.moviments.net/listinfo/podemacatalunya
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.marsupi.org/pipermail/acampada-pallars/attachments/20120125/e9ac8c36/attachment.htm>


More information about the Acampada-pallars mailing list