[Indignats-pallars] Objecció fiscal al Pallars

armand simon armandsimon2002 a yahoo.es
dis jun 30 23:17:16 CEST 2012



EN TEMPS DE CRISI, TAMBÉ OBJECCIÓ FISCAL ALSPALLARS
 
Membres de l’Assemblea d’Objecció Fiscal a laDespesa Militar dels Pallars han presentat aquest dissabte una declaraciócol·lectiva d’objecció fiscal.
Set persones s’han adreçat, a través d'un escrit a l'oficina de Correus, al ministre d’HisendaSr. Cristóbal Montoro  per explicar-lique raons de consciència els impedeixen col·laborar en el manteniment de ladespesa militar i comuniquen que han ingressat a projectes solidaris una partdel seu impost sobre la renda, exactament el percentatge que l’Estat destina alMinisteri de Defensa. (Unes altres vuit persones han fet també l’objecciófiscal, però han presentat la declaració de manera individual).
Entre les set persones de la declaraciócol·lectiva,  s’han rescatat 1.815,35 €que s’han destinat a dues entitats que donen suport a les persones amb risc d’exclusiósocial, en concret són la Fundació Arrels, que atén les persones sense sostre iel Casal d’Infants del Raval, de Barcelona. Més en temps de crisi, de retalladesde sous i de drets, cal treballar en dues direccions, una primera, donarassistència a les persones més necessitades i una segona, denunciar les causesde les injustícies. Els més de 46 milions d’euros diaris que l’Estat espanyol gasta (de manera oficial i reconeguda, perquèencara hi ha molts altres projectes militars camuflats) en despesa militar, sónun pou sense fons que impedeix donar resposta a les necessitats de les personesmés vulnerables i desenvolupar projectes que millorarien el benestar generaldel país.
La reducció d’efectius de l’exèrcit espanyol iel tancament d’instal·lacions és una necessitat imperiosa, no només per raonseconòmiques.
 
Com a dades també significatives, cal dir:
-el nombre de persones que fan OF als Pallarsha disminuït lleugerament (de 18 l’any passat a 15 aquest any), sobretot perquèno arriben a la quantitat mínima exigida (sense feina, disminució salarial...).
-la quantitat rescatada aquest any (al voltant de 2.300 €) ha disminuït de manera considerable a causa de les retalladesdels sous. (l’any 2011 van  ser 3.073,58€).
-Als Pallars, amb la població tan disseminada,la difusió de l’Objecció Fiscal és difícil, però a  Tremp en concret, resulta una odissea, entreels subterfugis de l’Ajuntament per donar permisos i alguna mà llarga quearrenca pancartes i cartells; algú encara no ha entès que el dret a lallibertat d’expressió és un dels pilars d’una societat democràtica i figura ala sacrosanta constitució espanyola –tan venerada per alguns sectors- des del’any 1978.
 Josep Manel Fondevila
Tremp, Pallars Jussà, 30 de juny de 2012
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.marsupi.org/pipermail/acampada-pallars/attachments/20120630/d5e98e1e/attachment-0001.htm>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: DSC03106.JPG
Type: image/jpeg
Size: 1307342 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://lists.marsupi.org/pipermail/acampada-pallars/attachments/20120630/d5e98e1e/attachment-0001.jpeg>


More information about the Acampada-pallars mailing list