[Ateneu la Pigassa] Demà, divendres,

enrique beck ebeckgi a yahoo.es
dij nov 28 17:33:41 CET 2013


a La Pobla de Segur i a la sala Anna María Janer quan siguin les 22 hores veurem una peli de Luis Buñuel "Le journal d'un femme de Chambre" (1964) Amb una magnífica Jeanne Moreau i un gran Michel Piccoli. 

El Tano ha dit moltes coses al Facebook de l'AltreCine que us recomano i qui encara no s'hagi inscrit al Facebook que no s'ho deixi passar més. Ara, només dir-vos que la història està explicada com un esperpent de Valle-Inclan: els personatges són moralment ambigus i es guien per vicis i passions o, pitjor, per manies irracionals; hi ha animals i objectes  que remeten a Freud i a la vida quotidiana com si estigués plena de sentits ocults a punt d'assaltar-nos per l'esquena.

L'experiència de veure el món des de'ls ulls de Buñuel és pertorbadora i ho percevem en el personatges i la seva actitud  ambigua, parcial, distant i, alhora, plena de grisos.
Penso que en el seu moment (1964) es podía interpretar com una crítica a la burgesia, però avui es poden fer unes  altres lectures sobre l'ésser humà més interessants. Vosaltres direu.
Ens veiem,
enric
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.marsupi.org/pipermail/acampada-pallars/attachments/20131128/c80215b3/attachment.htm>


More information about the Acampada-pallars mailing list